Waarom zijn kleine diepvriezers zo populair?

De kleine vriezer is de beste oplossing als het gaat om energiezuinigheid, volume en stroomverbruik. Ze worden over het algemeen gebruikt in gedeelde flats, op campings, in hotels, op conferenties, op kantoor of in veel huishoudens.
De voordelen van een kleine vriezer liggen voor de hand, want het bespaart ruimte en je betaalt heel weinig geld voor onderhoud en aanschaf.
“Klein maar fijn” is een gezegde. Geldt dat ook voor kleine diepvriezers? Klein betekent “van kleine omvang”, maar het is verre van zinloos of onbeduidend. Integendeel, een kleine mini-vriezer speelt vaak een belangrijke rol in het huishouden.

Het stroomverbruik

Gemiddeld verbruikt een kleine vriezer tussen de 100 en 200 kWh. Dat hangt af van de energie-efficiëntieklasse van het apparaat. Koop je een wat duur apparaat met een betere energie-efficiëntieklasse, dan kun je hier veel besparen. Een kilowattuur kost in Duitsland gemiddeld zo’n 30 cent. Zo kost een kleine vriezer met een verbruik van 100 kWh ongeveer 30 euro per jaar. Als je dit verbruik vergelijkt met grote apparaten, blijkt dat de kleine vriezer een extreem zuinig apparaat is.

De energie-efficiëntie

Energiezuinigheid speelt bij alle keukenapparatuur een grote rol, want consumenten kunnen hier besparen als ze oog hebben voor efficiëntie. Koelkasten, vrieskisten of diepvriezers zijn meestal non-stop in bedrijf – dat wil zeggen 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Wie bij een aankoop kiest voor lage kostenefficiëntie, bespaart uiteindelijk veel geld. Het beste is om in de winkel om advies te vragen en dan een beslissing te nemen.

Het volume

Een kleine vriezer heeft een inhoud van 30 tot 40 liter, maar er zijn ook grotere versies die tot 60 liter of zelfs meer kunnen. De grotere zijn meer geschikt voor een tweepersoonshuishouden, waarbij minivriezers eigenlijk ideaal zijn voor een eenpersoonshuishouden. Bij het kopen is het belangrijk om op het volume te letten. Hoe meer volume, hoe meer stroomverbruik.
Wat zeggen gelukkige eigenaren over een kleine vriezer?
“Voor mij past een kleine vriezer precies tussen het keukenblad en de bovenkast”
“Omdat de ruimte erg beperkt is, was de enige oplossing een kleine vriezer.”
“Een mini-vriezer is zeker meer dan voldoende en goedkoop voor één persoon.”

Hoeveel ruimte heb je nodig voor kleine diepvriezers?

Stel uzelf deze fundamentele vragen zeker. Het hangt af van welk apparaat u koopt. Let dus goed op het bruikbare volume (uitgedrukt in liters). Gemiddeld reken je in de koelkast op een bruikbare inhoud van 60 tot 70 liter per persoon.

  • Klein huishouden (1 – 2 personen)
  • Capaciteit van de vriezer: tot 140 liter
  • Middelgroot huishouden (3 – 4 personen)
  • Capaciteit vriezer: 150 tot 280 liter
  • Groot huishouden (5 – meer personen)
  • Capaciteit van de vriezer: vanaf 300 liter

Kort gezegd: kies een goede combinatie van volume, efficiëntie en stroomverbruik. Bekijk nu de bestsellerlijst, daar zetten we de meest populaire minivriezers op een rij, die al veel kopers hebben overtuigd met hun goede prijs-prestatieverhouding.

Kleine vriezer kopen?

Wil je een kleine vriezer kopen, let dan niet alleen op prijs maar ook op de gebruikte stroom.

Beoordelingen

Author: Hedi Pakema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *